Lezárt akta: ittasan ült volán mögé

A Győri Rendőrkapitányság befejezte egy ittas járművezetővel szemben indított eljárás vizsgálatát.

Amint arról korábban írtunk, egy 27 éves férfi 2021. december 3-án 0 óra 3 perckor Gönyűn, a Bajcsy-Zsilinszky utcában, Győrszentiván felől Komárom irányába közlekedett személygépkocsijával. Haladása során - feltehetően ittassága miatt - a járműve sebességét nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért a főúton megcsúszott. Emiatt nekiütközött egy közúti jelzőtáblának, onnan tovább sodródva egy ingatlan falának, és egy betonkerítésének is nekicsapódott. A balesetben a sofőr megsérült, és a rongálással jelentős kárt okozott. A helyszínre érkező rendőrök a gépjárművezetővel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

A tatabányai férfival szemben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyész szakértő megállapította, hogy a férfi alkohol befolyásoltság alatt vezette a járművet. A 27 éves fiatalember a gyanúsított kihallgatásakor elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Győri Rendőrkapitányság az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban a Győri Járási Ügyészségnek megküldte.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!