Lezárt akta: kábítószer az autóban

A rendőrök egy 38 éves pannonhalmi férfi és egy 22 éves újrónafői nő ellen folytattak nyomozást kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Győri Rendőrkapitányság járőrei 2017. augusztus 11-én 23 óra 55 perckor Győrben, a Répce utcában ellenőrizték egy személygépjármű utasát. A sofőr korábban az Eötvös park közelében elhajtott a rendőri intézkedés elől és egészen a Répce utcáig közlekedett, majd az autóját és utasát is hátrahagyva elmenekült a helyszínről. A rendőrök a gépjármű ellenőrzésekor több csomag kábítószergyanús növényi származékot találtak, ezért a járműben tartózkodó 22 éves újrónafői nőt elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. A nővel szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, így őt kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 22 éves gyanúsított elmondta, hogy az autóban talált kábítószergyanús növényi származékról nem tudott. A nyomozás során a szakértő megállapította, hogy a járműben talált és lefoglalt bruttó 66,1 gramm anyag kábítószernek minősül.

A büntetőeljárás során a nyomozók 2018. januárjában beazonosították a gépkocsit vezető 38 éves pannonhalmai férfit, akit - elfogását követően - kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szintén gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben. A férfi elismerte, hogy az autóban talált kábítószer az ő tulajdona volt.  

A Győri Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!