Lezárt akta: kábítószer-kereskedelem miatt kell felelniük

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott 4 férfi és 2 nő ellen kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer birtoklása vétség, valamint további 7 férfi és 1 nő ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak látókörébe került egy 32 éves győri férfi, aki azzal volt gyanúsítható, hogy 2016 évben és azt megelőzően, Győr város területén több alkalommal, különböző személyeknek kábítószert vagy kábító hatású anyagot adott át. A rendőrök a férfit, valamint egy a társaságában tartózkodó nőt - 2016. október 19-én - Győrben elfogtak, majd őket a megyei rendőr-főkapitányságra előállították és velük szemben drogtesztet alkalmaztak. A férfit kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és a lakásán a rendőrök házkutatást tartottak. Ennek során kábítószergyanús növényi anyagot találtak, amit lefoglaltak. Az elfogott nőt kábítószer birtoklás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyész szakértők megállapították, hogy a gyanúsítottaktól lefoglalt anyagok kábítószernek minősültek, valamint azt is kimondták, hogy mindkét gyanúsított vizeletében olyan anyagok voltak kimutathatóak, amelyek kábítószer fogyasztását igazolták.

Az ügyben a nyomozók a további elkövetői kör és kapcsolatainak azonosítása után még 3 férfit és 2 nőt fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként kábítószer-kereskedelem bűntettének és kábítószer birtoklás vétségének megalapozott gyanúja miatt. Fentieken túl - az üggyel összefüggésben - a megyei rendőr-főkapitányság vizsgálói 7 férfival szemben szintén indítottak eljárást kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győri Járási és Nyomozó Ügyészségnek megküldte.

 

 
 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!