Lezárt akta: Kábítószert birtokoltak

Vádemelési javaslattal zárult egy 54 éves nő és egy 33 éves férfi ügye Győrben, akiknél a rendőrök kábítószergyanús port találtak.

A Győri Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást két helyi lakos ellen.

A rendőrségre érkezett lakossági bejelentés alapján a járőrök 2018. február 9-én 16 óra 35 perckor egy győri lakásban tartottak ellenőrzést. Az intézkedés során a lakásban tartózkodókat igazoltatták, eközben figyeltek fel arra, hogy az ott lévő 54 éves nő egy pénztárcát próbált meg elrejteni előlük. A járőrök a tárcában 47 darab alumínium fóliába csomagolt, bruttó 27.4 gramm súlyú, fehér színű kábítószergyanús anyagot találtak. Ezt követően a lakást átvizsgálták, ennek során egy kabátban további 5 pakett fóliába csomagolt, bruttó 19,3 gramm súlyú kábítószergyanús fehér port is találtak, amiket lefoglaltak. Az intézkedők az ingatlanban tartózkodó 54 éves nőt és társát, egy 33 éves helyi férfit elfogták, majd a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol velük szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

Tekintettel arra, hogy a nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyész szakértő megállapította, hogy a lefoglalt 52 darab csomagban található anyag kábítószernek minősül, és az meghaladja a csekély mennyiség felső határát, ezért a két elkövetőt kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A Győri Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

1

 
 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!