Lezárt akta: Vonattal akart elmenekülni az országból

Vádemelési javaslattal zárult két szerb embercsempész ügye, egyikőjük a tettenérés után vonattal akarta elhagyni az országot.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytatott P. V. 46 éves és P. M. 24 éves szerb állampolgárok ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak négy kurd és egy szír migránst próbáltak illegálisan külföldre juttatni. A mosonmagyaróvári határrendészek az M1-es autópályán, Hegyeshalom térségében ellenőriztek egy Fiat típusú gépkocsit 2016. május 2-án 11 órakor. A rendőrök igazoltatni akarták a mögötte érkező Chrysler típusú személyautó vezetőjét és utasait is, azonban a sofőr az egyenruhásokat meglátva megállt és gyalog elmenekült a helyszínről. A rendőrök a jármű utasterében öt illegális migránst találtak, akik a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek.

A határrendészek a Fiat 24 éves vezetőjét – aki szintén részt vett az embercsempészetben - és a határsértőket elfogták és előállították. A nyomozók még az elkövetés napján azonosították a Chrysler vezetőjét és elrendelték körözését. P. V. 46 éves szerb állampolgárt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei másnap hajnalban igazoltatták és elfogták egy nemzetközi gyorsvonaton. A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!