Lezárt ügy: embercsempészés miatt kell felelnie

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte egy 45 éves magyar állampolgárral szemben embercsempészés bűntette miatt folytatott ügy vizsgálatát.

Amint arról korábban beszámoltunk, az egyenruhások – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján - 2021. január 30-án 12 óra 15 perckor az M1-es autópályán, Győr térségében, a Hegyeshalom felé tartó oldalon ellenőriztek egy magyar honosságú személygépkocsit, amit egy 45 éves magyar férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül további hat, magát szír állampolgárnak valló személy utazott. A külföldi utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművezetővel együtt elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

2

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a magyar sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indított, és a nyomozók a férfit - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését. A hat illegális migránst – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A megyei rendőr-főkapitányság az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta, és az iratokat a napokban bíróság elé állítási javaslattal az illetékes járási ügyészségnek megküldte.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!