Lezárt vizsgálat: Benzinkutat rabolt ki

A Győri Rendőrkapitányság rablás bűntette miatt folytatott nyomozást egy 30 éves férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére 2019. június 27-én 9 óra 38 perckor arról, hogy egy ismeretlen férfi az egyik győri töltőállomáson a kútkezelőt gázsprayvel lefújta, majd a szállításra összekészített bevételt magához véve elfutott a helyszínről.

A két kútkezelő a rendőröknek elmondta, hogy az irodában tartózkodtak, amikor valaki kopogott. Egyikük résnyire kinyitotta az ajtót, ahol egy férfi, a későbbi rabló állt, aki segítséget kért, mivel problémája adódott a tankolással. Az alkalmazott kiment segíteni, megmutatta az ismeretlennek, hogyan kell a műanyag kannáját megtölteni üzemanyaggal, majd visszatért az irodába. Pár perc múlva újra kopogtattak, majd amikor kinyitották az ajtót, a korábban segítséget kérő férfi egyiküket kilökte a bejáraton, majd az irodában a másik kútkezelőt egy gázsprayvel lefújta. Rövid dulakodást követően a rabló a szállításra összekészített pénzeszsákokat felkapta, és az ablakon kiugorva elmenekült a helyszínről. A benzinkút alkalmazottja megkísérelte követni az elkövetőt, azonban egy idő után nyomát vesztette.

A rendőrök megkezdték az adatgyűjtést, a nyomok, valamint a tanúk felkutatását, és a beszerzett információk alapján - rövid időn belül - felhívást jelentettek meg a feltételezett elkövető fényképével. Néhány óra elteltével a rabló, egy 30 éves jánossomorjai férfi, önként jelentkezett a megyei rendőr-főkapitányságon, ahol elfogták, majd - őrizetbe vételét követően - rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított beismerő vallomást tett, elmondása szerint egyedül, hirtelen vezérelt ötletből kiindulva rabolta el a pénzt, arról azonban, hogy mit tett a zsákmányával nem kívánt nyilatkozni.

A Győri Rendőrkapitányság az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségnek megküldte.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!