Lezárt vizsgálat: bíróság elé állítás embercsempészés miatt

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya befejezte egy török férfi ellen indult ügy vizsgálatát, aki egy illegális migránst rejtett el a kamionjában.

Amint arról korábban beszámoltunk, embercsempészés miatt indított büntetőeljárást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egy török kamionsofőrrel szemben, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei ellenőriztek 2019. szeptember 3-án 15 óra 40 perckor Rajkán. Az intézkedés során a török honosságú tehergépjármű vezetőfülkéjében, egy pokróc alatt elrejtőzve egy férfit találtak, aki magát szír állampolgárnak vallotta. A férfi azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért őt a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az illegális migránst szállító 56 éves kamionsofőrt – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A megyei rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

1

 
 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!