Lezárt vizsgálat: Gépkocsit lopott

A győri rendőrök befejezték egy 29 éves helybéli férfi ellen indult nyomozás vizsgálatát, aki ellopott egy gépkocsit, majd miután a rendőrök el akarták fogni, menekülés közben egy járőrt is elsodort.

A nyomozás adatai szerint egy ismeretlen személy 2019. február 27-én hajnalban ellopott egy Opel Corsa típusú autót Győrben, amit a tulajdonosa lezárt állapotban leparkolt a lakása közelében. A járművel együtt elvitték az abban hagyott forgalmi engedélyt, némi aprópénzt és a sértett személyes tárgyait. A bűncselekményt követően, még ugyanazon a napon 19 óra 20 perckor a járőrök felfigyeltek egy, az ellopott gépkocsihoz hasonlító járműre, amire egy férfi éppen egy rendszámot akart felszerelni. A rendőrök igazoltatni akarták őt, azonban az ismeretlen beugrott a járműbe, és nagy sebességgel – a járőrt elsodorva – elhajtott a helyszínről.

A rendőrök követték a férfit, aki a Bercsényi liget és Kálmán utca kereszteződésben közlekedési balesetet szenvedett, majd kiszállt a kocsiból és a rendőri felszólítás ellenére továbbra is megpróbálta kivonni magát az intézkedés alól, azonban az egyenruhások elfogták őt. A helyszínen megtartott szemle alkalmával kiderült, hogy a gépjármű azonos az aznap hajnalban ellopott Opellel, ezért K. Zsolt 29 éves helyi lakost előállították a Győri Rendőrkapitányságra, ahol zavart viselkedése miatt vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami metanfetaminra pozitív értéket mutatott. A nyomozók a férfit - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett, kábítószer birtoklása vétség, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított elismerte a bűncselekmények elkövetését.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértői vélemény megállapította, hogy K. Zsolt a járművezetés pillanatában bódult állapotban volt, így vele szemben bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt is indítottak büntetőeljárást.

A Győri Rendőrkapitányság az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!