Lezárt vizsgálat: Horogra akadtak

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság befejezte egy mecséri és két hédervári férfival szemben orvhalászat vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott ügy vizsgálatát.

Mecsér község külterületén, a Mosoni Duna-szakaszon halőrök érték tetten azokat a férfiakat 2018. december 5-én 20 óra körül, akik a folyóban elektromos eszközzel, tiltott módon halásztak. A helyszínre érkező rendőrök elfogtak egy 53 éves mecséri, egy 33 és egy 42 éves hédervári lakost. Autójuk átkutatásakor zsákba kötve 39 halra, köztük védett halfajhoz tartozó egyedre bukkantak az intézkedők, ezért a férfiakat a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók mindhármukat orvhalászat vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottak elismerték a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrkapitányság az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, majd az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségnek megküldte.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!