Lezárt vizsgálat: Négy migráns, egy embercsempész és egy elhagyott fél pár cipő

Mesébe illő módon bukott le az a 36 éves kazahsztáni férfi, aki négy szír állampolgárt akart jogellenesen Ausztriába juttatni.

Lakossági bejelentés alapján jelentek meg a Győri Rendőrkapitányság járőrei 2019. december 19-én 4 óra 30 perckor, az M1-es autópálya 119-es kilométerszelvényénél lévő benzinkút parkolójánál, mivel ott migránsokat láttak. A bejelentő elmondta, arra lett figyelmes, hogy egy szürke színű személygépkocsi a leállósávra húzódott, majd abból négy ember kiugrott, és az autópálya mellett található vízelvezető árokba futott. Ezt követően a gépkocsi továbbindult Mosonmagyaróvár irányába. A járműből kiugró, magukat szír állampolgárnak valló férfiakat a rendőrök a helyszín közelében elfogták, és ellenőrzésükkor megállapították, hogy magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, illetve semmilyen személyazonosító okmánnyal nem rendelkeztek. A migránsok elmondták, hogy egy szürke személygépkocsi szállította volna őket Ausztriába, de a parkoló magasságában kirakta őket a sofőr, majd elhajtott. Az egyik igazoltatott külföldi fél pár cipője hiányzott, a járőrök kérdésére a férfi elmondta, hogy az valószínűleg az autóban esett le a lábáról. 

A rendőrök rövid időn belül beazonosították a migránsokat szállító gépkocsit, megállították, majd igazoltatták a járművet vezető férfit. A sofőr tagadta, hogy ő bárkit szállított volna, azonban az autója átvizsgálásakor az egyenruhások megtalálták a szír férfi lábáról hiányzó fél pár cipőt, így a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsított sofőrt elfogták, és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály nyomozói a 36 éves kazah járművezetőt embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

A megyei rendőr-főkapitányság az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győri Járási Ügyészségnek megküldte.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!