Lezárt vizsgálat: Rongálás miatt kell felelniük

A mosonmagyaróvári rendőrök befejezték egy 17 éves fiatalkorú, valamint egy 28 éves mosonmagyaróvári férfival szemben indult büntetőeljárás vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint 2020. október 21-én 17 óra 38 perckor a rendőrségre a Rajka Vasútállomásról tettek bejelentést, miszerint a forgalmi irodában három fiatalt tartanak vissza, akiket rongáláson tetten értek.

A helyszínre érkező rendőröknek az egyik biztonsági cég alkalmazottja elmondta, hogy szolgálati feladatainak ellátása során figyelt fel arra, hogy három ember - a vasútállomás úgynevezett rakodó területén - festékszóró palackokkal a kezében graffitit fest a kőkerítés belső falára. Az elkövetők kapucnit húztak a fejükre és sállal takarták el az arcukat. A biztonsági őr cselekményük közben megzavarta, tetten érte őket, majd mindhármukat a rendőrség kiérkezésig visszatartotta a vasútállomáson. A járőrök elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a fiatalokat, ahol kettejüket, egy 28 éves férfit, és egy 17 éves fiatalembert rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, míg harmadik társukat tanúként hallgatták ki.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta, és az iratokat a napokban az illetékes járási ügyészségnek megküldte.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!