Lopott, rongált, tüzet okozott

A győri rendőrök elfogták azt a helyi férfit, aki lakásában közveszélyt idézett elő.

A Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának beosztottjai a napokban fogták el és vették őrizetbe azt a helyi férfit, aki Győr területén az utóbbi hónapokban több lopást, rongálást követtet el, valamint tüzet okozott.

A nyomozás eddigi adatai alapján a tolvaj Győr-Belvárosában a divatáruházak elé kihelyezett állványokról kabátokat, táskákat tulajdonított el valamint a bevásárlóközpontokban, éttermekben a látogatókat figyelmük elterelésével meglopta, továbbá több alkalommal élelmiszerboltokból, ruházatába rejtett termékekkel akart fizetés nélkül távozni.

A rendőrök megállapították, hogy a hatóság elől bujkáló és a sértettek által felismert férfi 2014. július 4-én egy személygépkocsit dobott meg, melynek jobb első és hátsó ajtaja behorpadt.

A vagyon elleni bűncselekmény elkövetésén túl a gyanúsított 2014. július 12-én a délutáni órákban társasházi lakásában lévő matracát felgyújtotta melyből tűz alakult ki, amit a helyszínre érkező tűzoltók oltottak el. Az égés során keletkezett hőtől megolvadt az ágy és az ajtó mellett lévő elektromos dugalj.

A vizsgálat szerint az okozott tűz következtében a társasház lakói füstmérgezést kaphattak volna.

A Győri Rendőrkapitányság a bűncselekmények elkövetésének körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja és K. Zoltán, 41 éves győri lakos előzetes letartóztatását kezdeményezte, ellene közveszélyokozás bűntett, lopás bűntett és rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!