Más autójával akart elhajtani egy drog hatása alatt álló férfi Öttevényen

A zavart férfit a jármű tulajdonosa és a segítségére siető járókelők visszatartották a helyszínen a rendőrök kiérkezéséig.

A rendőrségre 2021. március 2-án a déli órákban érkezett bejelentés arról, hogy Öttevényen, a temető előtt egy férfit tartanak vissza a járókelők, aki feltehetően egy gépkocsit akart ellopni.

A kiérkező járőröknek az autó tulajdonosa elmondta, hogy a rendőri intézkedést megelőzően érkezett a temetőhöz járművével, amit a bejáratánál járó motorral, illetve nyitott állapotban leparkolt, majd azt hátrahagyta. Pár perc elteltével arra lett figyelmes, hogy egy 25 év körüli fiatalember beszáll a gépkocsijába, ezért azonnal odaszaladt, és kérdőre vonta az ismeretlent, aki időközben megpróbált elhajtani az autóval, de a jármű lefulladt. A szemmel láthatóan zavart férfi egy csavarhúzót szorongatott a kezében, és a feltett kérdésekre nem válaszolt, azonban összevissza beszélt, majd dulakodni kezdett a sértettel, aki emiatt a földre esett. Ekkor siettek a tulajdonos segítségére a közelben tartózkodó járókelők, akik lefogták a fiatalembert.

A rendőrök a 24 éves helybéli lakost elfogták, majd a rendőrkapitányságra történt előállítását követően vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami többféle kábítószerre is pozitív jelzést adott. A Győri Rendőrkapitányságon a nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak a drogfogyasztó fiatallal szemben, és a büntetőeljárás keretében vizsgálják az eset további körülményeit.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!