Matricázott kerékpárok Gönyűn

Gönyűn is regisztrálták a kerékpárokat, újdonságként vázra ragasztott "Rendőrségen regisztrálva! Gönyű 2011" feliratú matricával is jelzik a rendőrségi nyilvántartásba vételt.

A regisztrációt Horváth Ádám főtörzsőrmester, helyi körzeti megbízott és Szabó Zoltán törzszászlós, nagyszentjánosi körzeti megbízott végezték a gönyűi polgárőrség segítségével. A nyilvántartásba vétel során rögzítették a kerékpárnak és tulajdonosának adatait, valamint az előbbinek különös ismertetőjegyeit.

- Fontosnak tartjuk, hogy a településünkön élők és ide érkező vendégek biztonságban érezzék magukat. Van térfigyelő kamerarendszerünk, s ez a mostani akció is része a bűnmegelőzésnek. A matricát körzeti megbízottunk javaslatára készíttettük. Ennek segítségével láthatóvá válik, hogy mely kerékpár lett nyilvántartásba véve.

Az esetleges tolvaj biztos lehet benne, hogy a matricával rendelkező kerékpárt a pontos ismérvek alapján keresni fogja tulajdonosa és a rendőrség. Továbbá egy későbbi adásvétel során visszaellenőrizhető, hogy valóban jogos tulajdonosa akarja-e eladni a biciklit – mondta el Major Gábor polgármester.

A regisztráció jó alkalmat teremtett arra is, hogy a helyi rendőrök felhívják a megjelentek figyelmét a kerékpárral való közlekedés szabályaira, valamint a lakossággal való kapcsolattartásra is.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!