Menekültek a vonaton

Hegyeshalomban és Győrben a nemzetközi gyorsvonatról 45 határsértőt állítottak elő a rendőrök.

A mosonmagyaróvári határrendészek és az osztrák rendőrök 2014. november 25-én 9 óra 10 perckor ellenőrizték a RailJet nemzetközi gyorsvonat utasait a hegyeshalmi vasútállomáson. A szerelvényen utazó 12 koszovói állampolgár – közöttük 5 gyermek -, továbbá a 2 afgán és 2 szíriai férfi a továbbutazáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek. Három koszovói állampolgárságú felnőtt és az öt gyermek a debreceni befogadó állomás által kiállított humanitárius engedéllyel igazolta magát, amely az államhatár átlépésére nem jogosítja őket. Az egyenruhások megállapították, négy honfitársuk a szerb határszakaszon illegálisan jött hazánkba, az egyik férfit a német hatóságok körözik. A szerelvényen utazó 2 afgán és 2 szíriai férfi befogadó állomásról jött el, érvényes úti okmányok és vízum nélkül akartak Ausztriába utazni.

A 16 külföldit tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a rendőrök előállították.

A rendőrségre érkezett lakossági bejelentés alapján a járőrök 2014. november 25-én 22 óra 30 perckor Győrben a vasútállomáson ellenőrizték a Münchenbe tartó nemzetközi gyorsvonat utasait. Az egyenruhások 29 migránsot szállítottak le a szerelvényről, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták és a továbbutazáshoz szükséges feltételekkel sem rendelkeztek. A menetjegy nélkül utazó 13 koszovói felnőtt, 1 fiatalkorú és 6 gyermek a debreceni és békéscsabai befogadó állomásról távozott el, Bécsbe és Münchenbe akartak utazni.

Az úti okmányok és vízum nélkül utazó 20 koszovóit, továbbá a 3 pakisztáni, 3 afgán, valamint a montenegrói, nigériai és mali állampolgárokat a járőrök tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.08.22. 03:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 590 5
NO2 9 9
NOx 10 5
O3 65 36
NO 1 -
Szélirány K
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!