Menetrendi egyeztetés - válaszok

Tisztelt Gönyűi Lakosok!

A Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. (KTI) április 14-én tartott menetrendi egyeztetésén tett javaslatok vizsgálata lezárult, annak eredményéről augusztus végén kaptunk tájékoztatást.

Sajnos az általunk felvetett és a továbbított lakossági javaslatok egyike sem került elfogadásra. Az indoklások alapján a kapacitáshiány, a nem elegendő utaslétszám, az érdeklődés hiánya és egyéb tényezők akadályozzák a kért módosítások bevezetését.

A fentiek ellenére a továbbiakban is szeretnénk az itt élők számára optimális buszközlekedést kialakítani, így a felmerülő igényeket a következő menetrendi egyeztetések során is továbbítjuk az illetékeseknek, remélve, hogy addigra változhatnak a körülmények és az akadályozó tényezők többsége megszűnik.

Javaslataikat a következő menetreni egyeztetésre - jövő év elejéig - a  muszaki###kukac###gonyu.hu email címen, vagy írásban a hivatal titkárságán leadva tudják eljuttatni hozzánk.

Köszönettel: Major Gábor
polgármester


Az alábbiakban sorszámozva a módosítási javaslatok alattuk pedig a KTI megvalósíthatósággal kapcsolatos válaszai olvashatók:


Tisztelt Polgármester Úr!

 

A járási menetrendi egyeztetésen elhangzott észrevételek eddig elvégzett vizsgálatai alapján Gönyű települést érintő hivatalos autóbusz-menetrend változásairól az alábbiak szerint tájékoztatjuk.

 

1. A Gönyű–Győr viszonylatban munkanapokon 6:55 és 8:10 közötti időszakban a 8 órára és 8:30-ra munkába járók számára kértek 7:30 körül induló autóbuszjáratot. A 4:50-kor az Audi portáig közlekedő 7009/22 sz. járat a kalkulált menetidővel ellentétben már 5:05 körül eléri az úti célját, de a műszakkezdésig még 45 perc áll rendelkezésre, itt az indulási idő későbbi időpontra módosítását kérik (5:10-re).

Az ÉNYKK Zrt. megvizsgálta a kérést, egy Gönyűről Győrbe 7:30 óra körül induló autóbuszjárat közlekedtetéséhez Győrből 6:55 órakor kellene indulni, amit szabad kapacitás hiányában nem tudnak teljesíteni. A 7009/22 sz. járat végállomása az Ipari Parkban van, ahova 5:24 órára érkezik az autóbusz. A legtöbb üzem 5:50 órakor kezd, így későbbi érkezés nem valósítható meg.

 

2. Szerencsés lenne, ha hétvégén a 16:45–19:15 közötti időszakban is indulhatna autóbuszjárat Győrbe (munkanapokon 2 busz is indul ebben az időszakban, 17:15-kor és 17:55-kor).

A 7007 Győr - Gönyű vonal hétvégi kiszolgálása azonos a többi Győr környéki településével. A járatok hétvégi kihasználtsága az utas igényeket kielégítik, további járatok beállítására a jelenlegi utas számok tekintetében nincs szükség.

 

3. Győr-Gönyű viszonylatban hétköznap rendszeresen visszatérő igény, hogy a 20:15–22:45 közötti időszakban is legyen járat (21:00–21:30 reális indulási idő lehet). Előny: 12 órás műszakban dolgozóknak nem kell a 20:15-ös lekésése után 2,5 órát várakozni. Problémát okoz továbbá, hogy ez az utolsó előtti autóbuszjárat a hétvégén korábban indul (20:05), így még nagyobb az ellátatlan időszak az esti órákban.

Az ÉNYKK Zrt. megvizsgálta a kérést. A nevezett járat a gönyűi érkezését követően munkásszállítást végez, és Győrbe érkezik 21:15-kor. Korábban létezett próbajárat 21:30 órakor Győrből Gönyűre, amely azonban utas érdeklődés hiányában meg lett szüntetve.

 

4. Hétvégén az Ipari parkból a délutános műszakban dolgozók csak autóval, vagy a vidéki buszpályaudvarhoz beutazással, majd onnan indulva tudnak hazajutni.

A jelenlegi hétvégi közlekedés az Ipari Parkkal történt egyeztetés alapján lett kialakítva és a jelenleg érvényes menetrendben meghirdetve. További módosítás ezért egyelőre nem indokolt.

 

Köszönjük jobbító szándékú észrevételeit, mely javaslatokat rögzítettük, és egy későbbi menetrend-módosítás során – amennyiben az utazási igények azt szükségessé teszik – figyelembe fogjuk venni.

 

Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.

 

Üdvözlettel:

Tóthné Temesi Kinga
irodavezető
Ferencz Zsolt
önkormányzati és társadalmi kapcsolatok referens

 

 


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!