Migráció

Győr-Moson-Sopron megye területén 47 külföldit állítottak elő tiltott határátlépés kísérlete miatt.

A Készenléti Rendőrség beosztottjai 2015. február 8-án 7 óra 55 perckor az M19-es és az 1-es számú főút kereszteződésében ellenőriztek egy magyar hatósági jelzésű taxit. A járműben utasként négy koszovói állampolgár utazott, akik a továbbutazáshoz szükséges dokumentumokkal nem rendelkeztek.

Az egyenruhások 10 óra 40 perckor az M1-es autópálya 162-es kilométer szelvényében igazoltattak hat külföldit. Ők gyalogosan akartak Ausztria felé távozni.

A Készenléti Rendőrség járőrei 15 óra 29 perckor az M1-es autópálya 123-as kilométer szelvényében ellenőriztek egy magyar taxit. A gépkocsi utasa öt koszovói állampolgár volt, akik Németországba szerettek volna utazni a szükséges úti okmányok nélkül.

A Készenléti Rendőrség beosztottjai 11 óra 44 perckor a 85-ös számú főúton, három konvojba közlekedő taxit ellenőriztek. A járművekben tíz fő koszovói állampolgár tartózkodott, akik elmondásuk szerint Ausztriába akartak utazni.

A soproni járőrök 18 óra 45 perckor a helyi vasútállomáson egy afgán férfit igazoltattak, Az intézkedés alá vont semmiféle igazolásra alkalmas okmánnyal nem rendelkezett.

A Készenléti Rendőrség járőrei 19 óra 4 perckor az 1-es számú főút 175-ös kilométer szelvényében három gyalog közlekedő külföldit ellenőriztek. A férfiak Ausztria irányába akarták az ország területét elhagyni.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság határrendészei 20 óra 5 perckor Hegyeshalom vasútállomáson egy nemzetközi gyorsvonaton két külföldit ellenőriztek. A koszovói állampolgárok a továbbutazáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek.

A készenléti rendőrök 21 óra 49 perckor a győri vasútállomáson fogtak el két afgán férfit, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A Soproni Rendőrkapitányság beosztottjai 21 óra 45 perckor egy nemzetközi gyorsvonatról öt főt állítottak elő. A négy koszovói és egy afgán férfi a továbbutazáshoz szükséges dokumentumokat nem tudták felmutatni.

A Győri Rendőrkapitányság beosztottjai 2015. február 9-én 4 óra 45 perckor az M1-es autópálya 119-es kilométer szelvényében egy magyar taxi utasaként öt koszovói állampolgárt igazoltatott. A migránsok jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.
Szintén a fenti helyszínen és egy magyar taxiban 5 óra 13 perckor négy külföldit ellenőriztek az egyenruhások. A koszovóviak úti céljukként Ausztriát jelölték meg.
A rendőrök az ellenőrzés alá vont külföldieket tiltott határátlépés kísérlete miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra állították elő.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!