Migránsok a nemzetközi vonaton

A határsértőket a Készenléti Rendőrség vonatkísérő járőrei Győrben a szerelvényről leszállították. 

A Készenléti Rendőrség vonatkísérő járőrei 2015. január 17-én 9 óra 30 perckor ellenőrizték a Budapestről Münchenbe közlekedő RailJet nemzetközi gyorsvonat utasait. A szerelvényen utazó 12 koszovói állampolgár személyazonosságát hitelt érdemlően igazolni nem tudta, érvényes úti okmányok nélkül akartak Ausztriába utazni. Győrben a vasútállomáson a hét férfit, két nőt és a három kisgyermeket az intézkedők leszállították, a győri járőrök a migránsokat tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították.

A készenléti rendőrök 2015. január 18-án a RailJet kora reggeli járatán egy afgán és három szíriai férfit, a délelőtti szerelvényen öt szíriai állampolgárt igazoltattak. A külföldiek a bicskei befogadó állomásról jöttek el, jogszerű belföldi tartózkodásukat és a továbbutazáshoz szükséges feltételeket igazolni nem tudták. A járőrök a határsértőket Győrben a vonatról leszállították és tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. Ügyükben a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.08.22. 03:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 590 5
NO2 9 9
NOx 10 5
O3 65 36
NO 1 -
Szélirány K
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!