Minden terv megvalósult a gönyűi óvodában

A napokban befejeződött a gönyűi Kék Duna Óvoda teljes körű felújítása és átépítése.
 
A kétszintes, új funkciókkal és helyiségekkel bővült mikrotérségi óvodaközpontot ünnepélyesen szeptember második felében nyitották meg.
 
A gönyűi Kék Duna Óvoda öt csoportjába 126 gyermek jár, akik szeptemberben már egy teljesen megújult intézményt vehettek birtokba.

Mint korábban hírűl adtuk, 2010 nyarán megkezdődött a teljes átalakítás, emeletráépítéssel. Az intézmény a mikrotérség sajátos nevelési igényű gyermekeinek integrációját is vállalta, ehhez speciális fejlesztőszobát alakítottak ki.

ovoda27A megnyitón részt vett Kara Ákos országgyűlési képviselő, Balogh József, a támogatásról döntő RFT korábbi elnöke és Kovácsné dr. Németh Mária a NYME Neveléstudományi Intézet igazgatója. A beruházás végösszegéhez az Önkormányzat a 85 milliós támogatás tízszázalékos önrésze mellett további szükséges 22 millió forintot is biztosította - tudtuk meg Major Gábor polgármestertől.

- A beruházásban minden tervünk megvalósúlt - mondta el portálunknak Hengster Zsuzsanna óvodavezető. Az emeleti nagy tornaszoba, a kiskonyha, az asztmás panaszokat enyhitő himalájai sószoba és főként a NYME Neveléstudományi Intézet hallgatóinak gyakorlati terepet nyújtó monitorinhelyiség nagy előrelépést jelent. Az utóbbi segítségével a pedagógusok, hallgatók a gyermekek zavarása nélkül követhetik a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációját, illetve a másik oldalon a fejlesztőpedagógusok, logopédus munkáját , a balettfoglalkozásokat.

ovoda28Sikerült az automata locsolórendszeres "miniarborétum" kialakítása is, ahol az erdőpedagógiai foglalkozások nagy része zajlik. A kicsiket környezet-, egészség- és viselkedéskultúrára oktatják, egyebek közt a falusi porták, az állatvilág, a népszokások és jeles napok, a táplálkozás és a mozgás összefüggéseinek feltárásával, játékos foglalkozásokka.

Forrás: www.kisalfold.hu

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.06.24. 12:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 471 4
NO2 11 10
NOx 18 8
O3 61 34
NO 5 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!