Mondj nemet! – Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Sopronban

Fiatalokkal foglalkozó szervezetek képviselői találkoztak azon a konferencián, amelyet a Soproni Rendőrkapitányság és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezett.

Többéves szünet után a Soproni Rendőrkapitányság és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata közös szervezésében újra összeült a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2018. november 15-én. A fórumon az összes olyan szervezet, akik munkájuk révén fiatalokkal foglalkoznak - hatóságok, valamint az oktatási és a szociális intézményrendszer -, képviseltette magát. Az értekezleten négy drogprevencióval kapcsolatos előadást hallgattak meg az érintettek, amit aztán kerekasztal-megbeszélés keretében feldolgoztak, és javaslatot tettek a város jövőbeli drogprevenciós tevékenységére vonatkozóan.

A Soproni Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési előadója, Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy előadásán a jogszabályi háttér ismertetése után elmondta, hogy egyre fiatalabb korban próbálják ki a gyerekek a különböző szereket. A kábítószer ma már nem csak azért veszélyes, mert függőséget okoz, hanem amiatt is, hogy a szintetikus anyagok különfélék, ezáltal különbözőképpen hatnak a használó szervezetére.

1

A szakember az alábbiakat javasolta a probléma kapcsán:

  • Őszintén kell beszélni a kockázatokról, a veszélyekről a gyerekekkel, nem lehet elhallgatni, hogy a droghasználat milyen egészségügyi kockázatokkal jár.
  • Hangsúlyozni kell az őszinte, szerető és segítőkész családi háttér szerepét a megelőzés kapcsán.
  • Tudatni kell a fiatalokkal, hogy a kábítószerekkel kapcsolatban minden tevékenységet – a birtoklást, a használatot, a termesztést és a kereskedelmet is – bünteti a törvény.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!