Mosonmagyaróváron folytatódott a baleset-megelőzési akció

A rendőrök a városban és környékén hívták fel a gyalogosok és a kerékpárosok figyelmét a helyes, balesetmentes közlekedésre.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai folytatták azt a figyelemfelhívó akciójukat 2019. szeptember 5-én, amit a gyalogos- és a kerékpáros balesetek megelőzése érdekében indítottak. Ennek következő állomása Mosonmagyaróváron és környékén volt. Az akció oka, hogy idei évben, az elmúlt év hasonló időszakához képest, kismértékben emelkedett a gyalogosokat és a kerékpárosokat érintő személyi sérüléses balesetek száma. Emiatt a rendőrök beszélgetéseket kezdeményeztek a gyalogosan közlekedőkkel a KRESZ rájuk vonatkozó szabályai tekintetében. Kiemelték a láthatóság fontosságát, ennek érdekében világító láb- és karpántokat, illetve láthatósági mellényeket adtak át részükre.

A program során az alábbi legfontosabb szabályokról beszélgettek a megszólított emberekkel:

  • Ne menjenek át az úttesten tiltott helyen, illetve tilos jelzésen! 
  •  A járdáról való lelépést megelőzően győződjenek meg a járműforgalomról, az átkelés biztonságáról! 
  • Vegyék figyelembe, hogy nedves, csúszós aszfalton a járművezetők nem tudják hirtelen megállással a gyalogosok által előidézett veszélyt elhárítani!

1

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!