Motoros baleset a 85-ös számú főúton

Egy 52 éves győri férfi sérült meg a főúton, Barbacs közelében.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 85-ös számú főút 21+700 kilométerszelvényében, Barbacs külterületén, 2019. szeptember 22-én 9 óra 35 perckor. Egy 52 éves győri férfi közlekedett motorkerékpárral Győr felől, Csorna irányába.  Haladása során egy enyhén jobbra ívelő kanyarban, járműve sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, amelynek következtében átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali füves útpadkára, és az út menti árokba borult. A baleset során a kétkerekű vezetője megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A balesetek elkerülésének érdekében, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokat ajánlja a motorosok figyelmébe:

- Közlekedjen megfontoltan! Sajnos a balesetek jellemző okai között, még mindig vezető helyen áll a sebesség nem megfelelő alkalmazása (az út-, időjárási-, látási-, és forgalmi viszonyokhoz képest), vagyis a relatív gyorshajtás;

- Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani. A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.

- Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést kell viselni. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.

- Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.

...hogy mindenki hazaérjen!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!