Motoros balesetek

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök Győr-Moson-Sopron megyében.

A 1408-as számú úton közlekedett egy motoros Rajka irányából Dunakiliti felé, 2020. április 15-én 15 óra 55 perckor. Haladása során nem tartott kellő követési távolságot az előtte forgalmi okból lassító személyautótól, ezért hátulról a gépkocsinak ütközött. A baleset során a motorkerékpár vezetője megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

3

Ugyanazon a napon, Győrújbaráton közlekedett 17 óra 5 perckor egy Audi típusú személygépkocsi vezetője a Fő utca felől a Liszt Ferenc utca irányába. Haladása során a kereszteződéshez érve balra akart bekanyarodni, azonban a manővert nem kellő körültekintéssel és figyelemmel hajtotta végre, ezért összeütközött a vele szemben egyenesen közlekedő motorossal. A motoros azért, hogy az ütközést elkerülje jobbra kormányzott, azonban megcsúszott, uralmát elveszítette a járműve irányítása felett, elesett, majd szalagkorlátnak ütközött. A baleset következtében a motorkerékpár vezetője megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

1

2

A balesetek körülményeit az illetékes rendőrkapitányságok vizsgálják.

A hasonló esetek elkerülésének érdekében, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokat ajánlja a motorosok figyelmébe:

- Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani. A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.

- Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést kell viselni. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.

- Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.

...hogy mindenki hazaérjen!


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!