Motoros balesetek Győr-Moson-Sopron megye útjain

Három motoros sérült meg közlekedési balesetek következtében az elmúlt 24 órában.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 82-es számú főút 39+650. kilométerszelvényében, Veszprémvarsány térségében 2020. október 10-én 10 óra 45 perckor. Egy 48 éves szerb férfi közlekedett tehergépjárművel Győr felől, Veszprém irányába. Haladása során egy robogó előzésébe kezdett, azonban a manőver befejezése közben járműve pótkocsijának jobb hátsó sarkával nekiütközött a motorosnak. Az érintőleges ütközéstől a kétkerekű felborult és egy jelzőtáblának csapódott, a motoros pedig az árokba csúszva megsérült. A sérült férfit a mentők kórházba vitték.

,,

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 85-ös számú főút 45+350. kilométerszelvényében, Kapuvár térségében 2020. október 10-én 18 órakor. Egy 49 éves helybéli férfi közlekedett motorkerékpárral Kapuvár felől, Vitnyéd irányába. Haladása során – tisztázatlan okból – elvesztette uralmát jármű felett és felborult. A megsérült motorost a mentők kórházba vitték.

.
 
 
.

A baleset körülményeit a Kapuvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Sopronban, a Csengery utcában 2020. október 10-én 10 óra 50 perckor. Egy 44 éves helybéli nő személygépkocsival hajtott ki egy benzinkút területéről a Csengery utcára, amikor nekiütközött a Győri út irányából érkező –  a feltorlódott,  kocsisor mellet elhaladó – robogónak. Az ütközés következtében a motoros felborult, vezetője megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

.
 
.

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A balesetek elkerülésének érdekében, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokat ajánlja a motorosok figyelmébe:

- Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani. A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.

- Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést kell viselni. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.

- Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.

...hogy mindenki hazaérjen!


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!