Motorosképzés Győrben

A rendőrség és egy helyi autókereskedés képviselői szerveztek közös rendezvényt a motorosbalesetek megelőzése érdekében.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az egyik győri autókat és motorkerékpárokat forgalmazó cég képviselőivel közösen szervezett biztonságtechnikai napot 2019. június 4-én és 5-én. A rendezvényen megjelent motorosoknak a rendőrök gyakorlati és elmélet oktatást tartottak, amelyen a kétkerekűek vezetői kimondottan a részükre készített KRESZ tesztlapot tölthettek ki.

1

A tesztfeladatok megoldását követően a résztvevőknek lehetőségük volt az úgynevezett részeg szemüveg felpróbálásával átélni, hogy milyen koordinációs zavarokat okoz az ember szervezetében a különböző mennyiségben elfogyasztott alkohol. A prevenciós szakemberek felhívták a sofőrök figyelmét az ittas járművezetés veszélyeire, illetve a nap folyamán a motorosok – a balesetek megelőzése érdekében készített – videó filmeket is megtekinthettek.

A megyei rendőr-főkapitányság – többek között – az alábbi tanácsokat ajánlotta a járművezetők figyelmébe:  

  • A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.
  • Használjon megfelelő védőfelszerelést! Fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést kell viselni. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.
  • Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.

...hogy mindenki hazaérjen!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!