Tájékoztató (TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019)

A munka és a magánélet összehangolását támogató megoldások Gönyűn

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019

A rugalmasságot növelő helyi, innovatív kezdeményezések keretében Gönyű Község Önkormányzata olyan innovatív programok megvalósítását, megoldások kidolgozását tűzte ki célul, amelyek a község lakosait segítik magánéletük és munkájuk összehangolásában. A projekt tehát törekszik az összeegyeztetést akadályozó helyi adottságokat, problémákat feltárni, azokat gyakorlatban realizálni.  

Házi ápolói szolgálat

A projekt során többek között a helyi szociális szolgáltatások bővítésének a jegyében a házi ápolói hálózat kiépítésére került sor segítve az idősek házi gondozását, támogatva a gondozók kereset kiegészítését. A feladatok összefogását  Vizkeleti Zsoltné szociális szervező látja el, akihez ápolási, házi segítségnyújtás esetén bizalommal fordulhatnak.

Képzések

Az élethosszig tartó tanulást, az elhelyezkedés megkönnyítését elősegítve számítástechnikai, angol nyelvi, karrier menedzsment képzést szervezünk. A képzéseket 2014. évben hirdetjük meg, azaz a jelentkezés lehetősége, határideje és módja külön felhívásban közöljük. A képzések ideje alatt gyermekfelügyeletet is biztosítunk, így bátorítjuk a gyermekes szülők képzéseken való részvételét is.

Gyermektáborok

Szintén a kisgyermekes dolgozó szülőket kívánja támogatni a kézműves, sport és környezetvédelmi gyermektáborok is, ami a szülők tehermentesítése mellett egyben a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltését is jelentik. A gyermektáborokról bővebb információ az általános iskolában, illetve később itt a honlapon olvasható.

Családi parkolók és falubusz szolgáltatás

Az Önkormányzat továbbá a lakossági igényeket figyelembe véve az általános iskola és az óvoda előtt biztonságos, családbarát parkolók kialakítását kezdte meg, illetve a Győr-Gönyű között ingázását segítve Falubusz szolgáltatást indított el. (Ennek igénybevételéről alább olvashatnak.)

Önkormányzati koordinátor a munka és magánélet összehangolására

Ezen felül a fontosnak tartjuk a munkavilágába történő átmenetek biztosítását, munkáltatok-munkavállalók érdekeinek összehangolását és harmonikus életvitel lehetőségeinek a megteremtését, ezért az önkormányzatnál koordinátori munkakört hoztunk létre. A koordinátor, Kertészné Kalcseff Erika (munka.csalad@gonyu.hu) feladata az önkormányzati, a vállalati és a civil szervezetek által végzett tevékenységek összekapcsolása, potenciális együttműködések létrehozása, illetve a Falubusz szolgáltatás koordinálása, megszervezése, a képzések elindítása.

Kérdőíves lakossági igényfelmérés

A munkaadók és munkavállalók közötti egyeztetés első lépéseként két kérdőíves felmérést kívánunk elvégezni, amely a munkavállalók és munkaadók tapasztalataira, probléma felvetéseire, a lakosság igényeire, a helyi ügyintézési nehézségeire, helyi üzletek, intézmények nyitvatartási idejére, bővítésének lehetőségeire kérdez rá. 

A kérdőívet december 13-ig az ide kattintva online formában kitöltheti és visszaküldheti: https://docs.google.com/forms/d/1pCWxnSMjJiDaNP5xYqkRmLMKKSbrowdXWc0ipu0yM9E/viewform

A kérdőív kitöltésével 10 000 Ft értékű utalvány nyerhető, amit december 18-án sorsolunk ki. A nyertest postán értesítjük a nyeremény átvételéről.   

A projekt következésképp a helyi munkaadók és a munkavállalók közötti hatékony párbeszéd és együttműködési rendszer kialakítását, a kisgyermekes szülők és a gönyűi munkavállalók munka- és szabadidő szervezésének megkönnyítését irányozza elő.

A munka és a magánélet rugalmas összeegyeztetésének, az innovatív együttműködések elérésének érdekében számítunk támogató segítségükre, javaslataikra és aktív részvételükre.

Gönyű, 2013. november

Gönyű Község Önkormányzata
A projekt kapcsolattartója, szakmai vezetője

Némethy Veronika
06-20-238-8755
idosek.gonyu@gmail.com

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!