Naponta egy hátizsáknyi értéket loptak

A mosonmagyaróvári rendőrök elfogtak három román állampolgárt, akik magyarországi tartózkodásuk alatt több alkalommal loptak élelmiszereket, parfümöket és ruházati termékeket.

A rendőrséget az egyik mosonmagyaróvári üzlet értesítette 2016. június 7-én a délutáni órákban arról, hogy a helyszínen visszatartanak három személyt, mivel a bolt eladói felismerni vélték őket korábbi lopások elkövetőiként. A járőrök a helyszínen elfogták és a rendőrkapitányságra előállították D. R. G. 44 éves, S. M. E. 20 éves és D. C. P. 29 éves román állampolgárokat. Elszámoltatásukkor mindhárman elismerték, hogy Magyarországon és Ausztriában is több alkalommal loptak különböző üzletekből. A gyanúsítottak elmondták, hogy 2016. május 31-én érkeztek hazánkba, majd Levélen szálltak meg. Innen indultak el 2016. június 5-ig mindennap vonattal Bécsbe lopni. Naponta egy hátizsáknyi értéket tulajdonítottak el, majd 2016. június 5-én az egyik levéli boltból élelmiszereket, később egy mosonmagyaróvári bevásárlóközpontból, illetve egy üzletből telefont, ruhákat és parfümöket vittek el. A módszer mindig ugyanaz volt, megpakolták az egyikük hátizsákját, majd egy óvatlan pillanatban fizetés nélkül kisétáltak a boltokból. A parkolóban gépkocsiba szálltak és visszatértek a szállásukra.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán a három román férfi ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!