Nem adott elsőbbséget, balesetet okozott

Győr-Moson-Sopron megye útjain egy személyi sérüléssel és három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában.

Közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre 2021. február 8-án 11 óra 41 perckor. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy egy 32 éves nő személygépkocsijával Sopronban, a Deák téren közlekedett az Erzsébet utca felől, a Gyóni Géza irányába. A Mátyás király utca kereszteződéséhez érve, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a helyi járatú autóbusz részére és - az autóbusz sofőrje vészfékezése ellenére –  összeütköztek. Az autóbusz utasai közül három soproni hölgy megsérült, őket a mentők kórházba vitték.   

1

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

2

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy  az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” és az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblák utasításait minden esetben tartsák be, az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek!

Közlekedjenek türelmesebben, a reggeli és délutáni csúcsidőben még fokozottabban figyeljenek egymásra! Közlekedésük során igyekezzenek megérteni a másik járművezető, szándékát, bosszankodás és türelmetlenség helyett legyenek előzékenyek, segítőkészek!

…hogy mindenki hazaérjen!


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!