Nem adták meg az elsőbbséget, balesetet okoztak

Két kerékpáros sérült meg az elmúlt 24 órában Győr-Moson-Sopron megye útjain.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrben, a Rónay Jácint utcában, 2019. szeptember 24-én 16 óra 30 perckor. Egy 22 éves felsőnyéki férfi közlekedett személygépkocsival az Ady Endre utcában, a Róny Jácint út irányába. Az útkereszteződéshez érve jobbra szándékozott kanyarodni, a manőver során azonban nem biztosított elsőbbséget egy jobbról érkező, a kerékpárúton a Dózsa György rakpart irányába haladó kerékpárosnak és nekiütközött. A kerékpáros az úttestre zuhant és megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Mosonmagyaróváron, a Kossuth Lajos utcában, 2019. szeptember 24-én 4 óra 50 perckor. Egy 48 éves helybéli férfi közlekedett személygépkocsival a Bauer Rudolf utcában, a Liszt Ferenc utca felől, a Kossuth Lajos utca irányába. Az útkereszteződéshez érve jobbra kanyarodott, a manőver során azonban nem biztosított elsőbbséget egy, a Fő utca felől, a vasútállomás felé haladó kerékpárosnak és nekiütközött. A kerékpáros az úttestre zuhant és megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A balesetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépkocsival közlekedők figyelmét, hogy a gyalogos-átkelőhelyek, valamint a kerékpárutak és közút kereszteződéseinek közelében figyelmesen és körültekintő módon vezessenek! Minden körülmények között tartsák be a KRESZ által előírt szabályokat! A járművezetők mindig az időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel és figyelemmel vezessék gépjárműveiket!

...hogy mindenki hazaérjen!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!