Nem biztosított elsőbbséget a motorosnak

Figyelmetlenül kanyarodott az autós, a vasparipa nem tudta elkerülni a balesetet.

Győr-Szentivánon közlekedett személygépkocsijával egy 71 éves férfi 2022. augusztus 17-én 10 óra körüli időben az Egressy utcában. Haladása során a Váci Mihály úti kereszteződéséhez érve az „Elsőbbségadás kötelező!” táblát figyelmen kívül hagyta, nem biztosított előbbséget az úton szabályosan közlekedő motorkerékpárosnak, és nekiütközött. A motoros a baleset következtében megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

1

2

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy közlekedésük során kiemelt figyelemmel legyenek a motorral, kerékpárral közlekedőkre! Legyenek türelmesek, toleránsak, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla szabályait a kétkerekűvel közlekedők esetében is minden esetben tartsák be!

Arra kérjük a motorral közlekedőket, hogy a jármű sebességét minden esetben az útviszonyoknak megfelelően válasszák meg, ne vállaljanak felesleges kockázatot. Mindig a megfelelő védőruházatban motorozzanak és viseljenek bukósisakot, ami egy esetleges baleset bekövetkezésekor akár az életüket is megmentheti. A motorkerékpárral közlekedőket továbbra is fokozott óvatosságra intjük a balesetek megelőzése érdekében.

…hogy mindenki hazaérjen!

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!