Nem használta a biztonsági övet, megsérült

Kandelábernek ütközött egy autó Győrben.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2019. május 22-én 14 óra 45 perckor Győrben, a Jedlik hídon. Egy 25 éves sofőr Révfalu irányából, a Kossuth utca felé közlekedett autójával, amikor az esős időben, a nedves útfelületen, egy jobbra ívelő kanyarban elveszítette uralmát járműve felett, az út melletti járdára felhajtott, ahol nekiütközött és kitört egy közvilágítási kandelábert. A baleset következtében a gépkocsiban jobb oldalt, hátul utazó férfi – aki nem használta a biztonsági övet – megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A Győri Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a hasonló baleset elkerülése érdekében az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • A biztonsági öv a mai napig a járművek leghatékonyabb passzív biztonsági eszköze.
  • Használata a gépjárművekben kötelező, nem csak a járművezető, de utasai számára is!
  • A passzív biztonsági eszközöket a testi sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki, ezért használatának kis sebességgel haladó járművekben is szerepe van.

Ne feledjék! A biztonsági öv életet menthet! Kérjük, hívják fel ismerőseik, rokonaik, hozzátartozóik figyelmét a használatára! Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért!

„…hogy mindenki hazaérjen!”

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!