Nem tartották be a közlekedési szabályokat, ezért balesetet szenvedtek

Mindkét esetben fának ütköztek a járművezetők.

A 86-os számú főúton, Csorna felől Jánossomorja irányába közlekedett egy Renault Twingo típusú gépkocsi vezetője 2020. május 21-én 7 óra 10 perckor. Haladása során a 167. kilométerszelvényben - a megengedett sebességhatárt jelentősen túllépte -, amit a rendőrség az adott útszakaszon kihelyezett sebesség-ellenőrző készülékkel rögzített. A járművezető továbbhaladva a 169. kilométerszelvényben - eddig tisztázatlan okok és körülmények között - áttért a bal oldali forgalmi sávba, majd hirtelen visszarántotta a kormányt, és a jobb oldalon egy fának csapódott. A balesetben a járművet vezető nő megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeinek tisztázása érdekében a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2020. május 21-én 20 óra 36 perckor, Sopronkövesd külterületén. A szemle adatai alapján egy jelöletlen, murvás burkolatú erdei úton Ausztria irányából Sopronkövesd felé közlekedett Mitsubishi KA0T típusú gépkocsijával egy sopronkövesdi férfi és két utasa. Haladása során a járművezető nem az útviszonyoknak, útburkolatnak megfelelően választotta meg a járműve sebességét, ezért az autójával sodródni kezdett, majd a menetiránya szerint bal oldalon egy fának csapódott. Az ütközés erejétől az autó megpördült a tengelye körül, és a tetejére borulva állt meg. A gépkocsiban utazó két személy egyike sem használta a biztonsági övet, ők beszorultak a járműbe, ahonnan a Katasztrófavédelem munkatársai szabadították ki őket. A balesetben a járművezető és két utasa is megsérültek, őket a mentők kórházba vitték. A sofőr a helyszínen elismerte, hogy az utazás előtt alkoholt fogyasztott, az alkoholteszter használatát azonban megtagadta, ezért a rendőrök a kórházi ellátása során intézkedtek arra, hogy tőle vér-, illetve vizeletmintát vegyenek.

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania az alapvető közlekedési szabályokat!

….hogy mindenki hazaérjen!


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!