Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés

Álljunk ki a kisebbségben élő magyar közösségekért, támogassa Ön is aláírásával a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést!

Az erdélyi magyarság kedvezőtlen helyzete mindannyiunk számára ismert, közösségeiket gyakori támadások érik, veszélyben vannak jogaik, iskoláik.

Nemzeti Kisebbségvédelmi KezdeményezésA Romániai Magyar Demokrata Szövetség az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójával (FUEN) közösen indította el a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést (Minority SafePack), amely európai szintű kisebbségvédelmi rendszer létrehozását szorgalmazza, egységesítené a jogvédelmet és javítaná a nemzeti kisebbségek helyzetét. Cél, hogy a kisebbségi nyelvek megőrzése, illetve védelme nagyobb hangsúlyt kapjon, a szabad anyanyelvhasználat biztosított legyen a médiában is, és egyenlő bánásmód legyen a kisebbség és a többség között.

A Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés hatalmas lehetőség a nemzeti kisebbségek számára, mert általa a kisebbségek jogainak védelme a jelenleginél nagyobb szerepet kaphat az Európai Unióban.

Testvértelepülésünk, az erdélyi Mezőpanit polgármestere levélben kérte a gönyűiek segítségét a kezdeményezésük támogatásához. A szükséges mennyiségű (1 millió) aláírás összegyűlése esetén az Európai Bizottság naprendre tűzi a kezdeményezés beterjesztői javaslatainak megvitatását.

A kezdeményezés sikeréhez még 300 ezer támogatóra van szükség, kérünk mindenkit, hogy támogassa a kitűzött célokat aláírásával!

Az aláírásra 2018. április 3-áig van lehetőség online, illetve papíralapú aláírással.

Az online aláírást a www.jogaink.hu oldalon tudják rögzíteni, a papíralapú aláíráshoz a kitöltendő ív az alábbi címen érhető el:

http://www.minority-safepack.eu/assets/downloads/forms/MSPI_Hungary_HU_v2.pdf

A kezdeményezés hivatalos dokumentuma itt érhető el:

http://www.jogaink.hu/Uploads/9_pont_HU_spreads_qr.pdf

Köszönettel:

Major Gábor
polgármester

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!