Nagyforgalmú közlekedési létesítmények zajcsökkentése

Nagyforgalmú közlekedési létesítmények zajcsökkentési intézkedési terve

Kategória : Nagyforgalmú közlekedési létesítmények zajcsökkentése módosítva: 2020.01.02 10:08

A környezeti zaj kezeléséről és értékeléséről szóló 280/2004. (X. 20.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Korm. rend.) értelmében a rendeletben meghatározott éves forgalomnagyságot meghaladó közlekedési létesítményekre stratégiai zajtérképet és zajcsökkentési intézkedési tervet kell készíteni és rendszeres időközönként felülvizsgálni. A Korm. rend. 1. § (3) bekezdés b) pontja és a (3a) bekezdés b) pontja az előbbi feladat ellátását a közlekedésért felelős miniszter által kijelölt szervezethez telepíti. A miniszteri kijelölés alapján a fő közlekedési létesítmények közül a nagyforgalmú vasutak (30 000 szerelvény/évnél nagyobb forgalmú vasútvonalak) és a nagyforgalmú közutak (3 millió jármű/évnél nagyobb forgalmú országos közúti szakaszok) stratégiai zajtérképeinek és intézkedési terveinek elkészítését és felülvizsgálatát a KTI Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. (a továbbiakban: KTI) végzi.

A Korm. rend.-ben előírtaknak megfelelően a KTI elkészítette a nagyforgalmú közutakra és a nagyforgalmú vasutakra vonatkozó intézkedési tervek tervezetét (intézkedési tervjavaslat).

Az intézkedési tervjavaslatok egyeztetésének eljárásrendjéről a Korm. rend. 11. §-a rendelkezik. Az ebben foglalt előírások alapján az intézkedési tervjavaslatokat a KTI az érintett települési önkormányzatok részére továbbítja. A tervjavaslatok nyilvánosságra hozatala és az észrevételek megtételének lehetőségére és módjára vonatkozó tájékoztatás az önkormányzatok feladata. A társadalmi egyeztetést követően a KTI a beérkezett vélemények figyelembevételével véglegesíti az intézkedési terveket.

Az intézkedési tervjavaslatokat az alábbi dokumentumok tartalmazzák:

Általános leírás – Intézkedési terv – Stratégiai zajtérképezés III. ciklus

Műszaki dokumentáció – Intézkedési terv – Stratégiai zajtérképezés III. ciklus

Győr-Moson-Sopron – Gönyű – Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése III. ciklus – intézkedési terv – Közúti

Győr-Moson-Sopron – Gönyű – Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése III. ciklus – intézkedési terv – Vasúti

Az intézkedési tervjavaslatokkal kapcsolatban a jegyzo###kukac###gonyu.hu email-címen, vagy hivatali ügyfélfogadási időben - egyeztetést követően személyesen - dr. Szigethy Balázs jegyzőnél lehet észrevételeket tenni!

Kérjük, hogy észrevételeiket 2020. január 31., 12:00 óráig jutassák el hozzánk! - Személyesen is csak eddig az időpontig van lehetőség javaslattételre!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a stratégiai zajtérképekhez tartozó (az alábbi hivatkozásokon elérhető) dokumentumok egyeztetésére 2018-ban már sor került, ezért azok csak tájékozató jellegűek, nem képezik a jelen egyeztetés tárgyát!:

Általános leírás – Stratégiai zajtérképezés III. ciklus

Műszaki dokumentáció – Stratégiai zajtérképezés III. ciklus

Győr-Moson-Sopron – Gönyű – Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése III. ciklus – települési érintettség adatok – Közúti

Győr-Moson-Sopron – Gönyű – Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése III. ciklus – települési érintettség adatok – Vasúti


Az intézkedési tervjavaslatokhoz kapcsolódó, a KTI által 2018-ban készített stratégiai zajtérképek a http://ugyelza.kti.hu/map/ linken érhetők el.

Tovább

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!