Nincs kifogás, kötelező!

A biztonsági öv életet menthet! Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy fogadják meg a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

A rendőrség mindig kiemelt figyelmet fordít a közlekedés során kötelező passzív biztonsági eszközök használatára, ám 2023-ban az ellenőrzések fókuszában a biztonsági öv becsatolása áll. Kollégáink teszik ezt azért, mert sajnos még nagyon sokan mellőzik, hogy bekössék magukat.
Az elmúlt időszakban vármegyénk útjain történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek is rávilágítottak arra, hogy a biztonsági öv használata súlyos sérülésektől, vagy akár tragédiáktól is megóvhatta a járművekben tartózkodó személyeket.

A biztonsági öv igazoltan életmentő eszköz, még lassú haladási sebességnél bekövetkező ütközések esetén is védi életünket, testi épségünket. Ezen eszköz használata nélkül a más passzív védelmi megoldások – mint például a légzsák – sem fejtik ki kedvező hatásukat, sőt, akár súlyos, vagy szélsőséges esetben akár halálos sérüléseket is okozhatnak!

Az övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg.

A biztonsági öv használatával megelőzhető, hogy a járműben utazók teste egy ütközés során fellépő tehetetlenségi erő hatására nagy erővel, hirtelen előre lendülve a kormánynak, a műszerfalnak és a szélvédőnek csapódjon, vagy a gépkocsiból kizuhanjanak.

Indulás előtt kapcsolja be a biztonsági övét és hívja fel utastársai figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat! A biztonsági öv életet menthet!

 … hogy mindenki hazaérjen!

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!