Nyugdíjasoknak tartottak előadást

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Közlekedési Balesetmegelőzési Bizottság titkára és a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója egy petőházai rendezvényen tájékoztatta az időseket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Közlekedési Balesetmegelőzési Bizottság titkára, valamint a Soproni Rendőrkapitányság prevenciós szakembere is részt vett 2020. január 27-én délelőtt azon az értekezleten Petőházán, amelyet az Életet az Éveknek Klubszövetség Megyei Szervezete tartott a megyében működő nyugdíjasklubok vezetőinek.

Rosta Roland rendőr százados a biztonságos közlekedés szabályairól beszélgetett az értekezlet résztvevőivel, akiknek figyelmét felhívta arra, hogy a közlekedési szabályok betartásával megelőzhetőek a balesetek. Ismertette a rendőrség baleset-megelőzéssel kapcsolatos programjait, aktuális kampányait is.

Babelláné Lukács Katalin rendőr alezredes bűnmegelőzési előadása során ismertette az időseket leginkább érintő bűncselekményeket, kitért a trükkös lopások jellemzőire, és hasznos javaslatokat osztott meg az érintettekkel az áldozattá válás elkerülése érdekében.

Prevenciós ajánlásai többek között az alábbiak voltak:

  • Amennyiben kénytelenek idegent beengedni az otthonukba, soha ne hagyják magára, jelenlétében pénzt ne vegyenek elő!
  • Idegennek pénzt semmilyen ürüggyel se adjanak át!
  • Ne higgyék el, hogy nyereményjáték nyertesei, főként ha a nyeremény kézhezvételét megelőzően fizetniük is kell érte!
  • Ne tartsanak otthonaikban nagy összegű készpénzt, értékes ékszereket!
  • Győződjenek meg arról, hogy aki telefonál, valóban a rokonuk-e, tegyenek fel egy ellenőrző kérdést, aminek segítségével meg tudnak győződni a hívó személyazonosságáról!

A jó hangulatú beszélgetéseken a rendőrség munkatársai felajánlották a megjelent szervezetek vezetőinek, hogy - hasonlóan az elmúlt évekhez - idén is előadás-sorozatokat tartanak a nyugdíjas rendezvényeken az érdeklődőknek, az őket érintő baleset- és bűnmegelőzési témákban. Az elnöki ülésen 47 idősügyi szervezet képviseltette magát, így az előadások és programok lehetőségei széles körben eljutottak a nyugdíjasokhoz.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!