Covid-19 oltási tájékoztató (60 év felettiek, 3. oltás, elmaradt 2. oltások)

60 év feletti, eddig még nem oltott személyek oltása a következő feltételekkel történhet:

1. Előzetes regisztráció: https://vakcinainfo.gov.hu/

2. Hozzájáruló nyilatkozat kitöltve:
https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/_hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz_0.pdf

3. Print regisztrációs adatlap: az oltóhelyen, az oltás beadásakor beszerezhető.

Az oltásokat a háziorvosi rendelőben, vagy a Petz Aladár Megyei Kórház oltópontján (C3 épület földszint) kaphatják meg előzetes időpont foglalást követően.

A háziorvosi rendelőben az oltás akadálya, hogy kevés számú a jelentkező, 5 féle oltóanyagból lehet választani és egy adott oltóanyag típusra az egy ampullában található oltóanyag teljes mennyiségére jelentkezőt kell találni, s ezután igényelhetjük meg az oltóanyagot. Ez hosszú időt és többszöri egyeztetést is igényelhet. Aki helyben szeretné mégis az oltást megkapni, előzetes regisztrációt követően, a kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot kitöltve juttassa el a háziorvosi rendelőbe, megjelölve azt is, hogy melyik oltóanyagot szeretné kapni. Az oltás időpontjáról később kiértesítjük.  Aki nyomtatni nem tud,  hozzájáruló nyilatkozatot a rendelőben is kérhet.

A kórházi oltópontra való időpont foglalás útján egyszerűbben és hamarabb lehet az oltáshoz hozzájutni. https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas

Harmadik körös oltások:

A harmadik körös oltások elsősorban a megyei központi oltóhelyen illetve a háziorvosoknál kerülnek beadásra. A központi oltóhelyeken időpontfoglaló rendszeren keresztül kérhető az oltás https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas, a háziorvosnál egyedileg szükséges jelentkezni.

Az oltási program 2021. augusztus 1-jén indul.
Harmadik körös oltást azok igényelhetik, akik 18. életévüket betöltötték, és az utolsó oltástól számítva legalább már 4 hónap eltelt.
Időpontfoglalás: csak TAJ számmal. 2021. augusztus 1. napjától


Elmaradt II. körös oltások:

Azon személyek, akiknél valamely oknál fogva kimaradt a második oltás az oltaspotlas###kukac###gyor.gov.hu e-mail címeken kérhetik ezeknek a pótlását.
Erre vonatkozóan a koronavirus.gov.hu honlapon külön hír is került kihelyezésre. (https://koronavirus.gov.hu/cikkek/masodik-oltas-felvetelevel-kapcsolatos-tudnivalok)


Dr. Bohner Péter
2021-08-04

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!