Összefogással az iskolai erőszak ellen

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya folytatta prevenciós programsorozatát.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az „Együtt a biztonságosabb iskolákért” című programsorozatának következő állomásaként 2020. február 5-én 10 órakor, a Győri Tankerületi Központ irányítása alá tartozó oktatási intézmények igazgatóinak szervezett szakmai beszélgetést.

A program elindításának apropója a tavalyi évben, a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakközépiskolájában történt súlyos kimenetelű eset volt, amelynek során egy diák a tanóra keretén belül késsel megsebesítette tanárát, azonban az iskolai agresszió témaköre az elmúlt hetek országos eseményeinek tükrében aktuálisabb, mint valaha.

A tájékoztatón a rendőrség képviseletében Kovács Sándor r. alezredes bűnmegelőzési osztályvezető lefektette a jövőbeni együttműködés alapjait, vázolta a rendőrség bűnmegelőzési kompetenciáit, valamint három pilléren nyugvó ajánláscsomagot nyújtott át a pedagógus szakma képviselőinek, amelyben hasznos tanácsokkal látta el a pedagógusokat, a szülőket, és a diákokat is.

A szakmai fórumon konszenzus született abban, hogy az oktatási intézményekben bekövetkező – egyre inkább jelen lévő - erőszakos cselekmények számát csak az érintett szakmai szervezetek együttes összefogásával lehet minimalizálni, amelyhez az állami szervek hathatós támogatása is szükséges.

 1

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!