OVI-ZSARU képzés Győrben

A Rendőrség központi bűnmegelőzési programja, az OVI-ZSARU Győr-Moson-Sopron megye óvodáiban is évek óta nagy sikerrel működik.

A projekthez az idei tanévben újonnan csatlakozott óvodák pedagógusai és az oktató munkatársak vettek részt, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon 2019. október 03-án megtartott felkészítő képzésen. Az oktatásra a munkatervet kidolgozó Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai közreműködésével került sor.

A rendezvényen az óvodapedagógusok megismerkedhettek a program tartalmával és intézményük OVI-ZSARU rendőrével.  

Az oktatási eszközök átvételét követően a jelenlévő szakemberek oldott légkörű konzultációt tartottak a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy a szülők készítsék fel a gyermekeket a veszélyhelyzetek elkerülésére és kezelésére.         

Tanácsaink:

  • Óvodás gyermekeikkel tanítsák meg nevüket, lakcímüket, tudják megmondani szüleik nevét és telefonszámát! 
  • A gyermekek tanulják meg, hogy számukra idegen emberrel soha ne menjenek sehová, gépjárművükbe ne üljenek be.
  • Beszélgessenek erről visszatérően a családban annak érdekében, hogy ez az intelem akkor is eszükbe jusson, ha az idegen ember csábító ajánlatokkal, például ajándékkal, érdekes programmal próbálkozik felkelteni az érdeklődésüket.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!