Pénztárcát talált, nem adta vissza

A 71 éves gyanúsított a jánossomorjai bolt előtt talált pénztárcát jogtalanul eltulajdonította.

A Jánossomorjai Rendőrőrsre 2015. január 27-án 13 óra 20 perckor pénztárca lopásról érkezett bejelentés. A sértett a rendőröknek elmondta, délelőtt a helybeli boltban vásárolt, otthon vette észre, hogy nincs meg a pénztárcája. Az asszony elektromos kerékpárjával visszament az üzletig, de nem találta meg.

A bolt falára kihelyezett köztéri kamera rögzítette, észre sem vette, mikor pénzét és értékeit az üzlet előtt elveszítette. Az egyenruhások a felvételek alapján azonosították azt a férfit, aki az asszony pénztárcáját a földről felvette és jogtalanul eltulajdonította.
A helybeli férfi a pénztárca ellopását tagadta, az elétárt bizonyítékok alapján a bűncselekmény elkövetését beismerte. Látta, hogy a kerékpár hátsó csomagtartójából kiesett szomszédja tárcája, azt a járdáról felvette, de nem adta vissza neki. Gyanúsítotti kihallgatásakor elmondta, a pénzt kivette belőle, az asszony személyes iratait és tárcáját családi háza udvarán a kútba dobta. A ruházatából előkerült bankjegyet a rendőrök lefoglalták. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a 71 éves jánossomorjai férfi ellen jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!