Pindur-Pandúr Ki Mit Tud Győrben

A MINI KRESZ verseny megyei döntője is lezajlott

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága, illetve a Széchenyi István Egyetem Közlekedési Tanszéke 2017. május 11-én Győrben, az egyetem parkolójában tartották a MINI KRESZ Pindur-Pandúr Ki Mit Tud verseny megyei döntőjét.

Az óvodásoknak és kisiskolásoknak elméleti és gyakorlati tudásukról kellett számot adniuk a megmérettetésen. A tesztfeladatok kitöltését követően egy kerékpáros akadálypályán is bizonyíthatták rátermettségüket, illetve időre kellett egy megadott közlekedési jelzőtáblát kockakirakón kirakniuk.

A gyerekek a megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának egy külön standjánál prevenciós foglalkoztató játékokon keresztül sajátíthatták el a korosztályuknak szóló ismeretanyagot, továbbá bűnügyi technikai bemutatót láthattak és beülhettek a rendőrség járműveibe is.

A megyei Baleset-megelőzési Bizottság első alkalommal mutatta be azt a kis baleset-megelőzési robotot, amely játékos módon segíti a fiatalabb korosztály prevenciós tudásanyagának elsajátítását. Az óvodások és iskolások a verseny elején együtt melegíthettek be az új "kollégával".

Az óvodák közül első helyen a kónyi Tündér-tavi Óvoda, az iskolák közül pedig a mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskola végzett.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.05.25. 22:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 655 6
NO2 13 12
NOx 14 7
O3 20 10
NO 1 -
Szélirány NY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!