Prevenció a bezi családi napon

A rendőrök interaktív bűnmegelőzési foglalkozást keretében hívták fel a gyermekek és szüleik figyelmét a veszélyhelyzetek elkerülésének lehetőségeire.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársa, ­ a helyi körzeti megbízottak közreműködésével, ­ a szülői munkaközösség felkérésére vett részt a 2019. május 31-én általános iskolásoknak és óvodásoknak szervezett családi napon

A prevenciós szakemberek a jó és a rossz közötti különbségekről, a mindennapi élet szabályainak fontosságáról beszélgettek a gyermekekkel, akiknek lehetősége nyílt arra is, hogy játékos formában ismerkedjenek meg a rendőrök munkájával. A lurkók ujjlenyomatot készíthettek, beszélgethettek a megjelent egyenruhásokkal, a témához kapcsolódó kifestőket  színezhettek és nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a foglalkoztatók kitöltésébe is.

A foglalkozás során a szülők figyelmét is felhívták annak fontosságára, hogy készítsék fel a gyermekeket a veszélyhelyzetek elkerülésére és kezelésére.

Ehhez az alábbiakat javasolja a rendőrség:

- Magabiztosan tudják szüleik nevét, telefonszámát, lakcímüket!

- Tanítsák meg gyermekükkel a 112-es segélyhívószámot!

- Idegenekben - még ha kedvesek is - ne bízzanak meg, velük ne menjenek sehová, még útbaigazítás céljából sem!

- Tanítsák meg gyermekükkel, hogy idegentől ne fogadjanak el semmit!

- A nyári hónapokban fokozottan ügyeljenek gyermekeik testi épségére a vízparton és nyaralóhelyeken!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!