Prevenció az autópályán

Folytatódott az M1-es autópályán elkövetett trükkös lopások megelőzését célzó kampány Mosonmagyaróvár térségében.

A rendőrök a nyári turisztikai idény kapcsán, az autópályán elkövetett vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére hívták fel ismételten a magyar és a külföldi utazók figyelmét.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetséggel közösen szervezett figyelemfelhívó kampánynak célja a trükkös módszerrel elkövetett lopások megelőzése volt. A bűnmegelőzési szakemberek az akciót 2019. július 31-én, az M1-es autópálya 162-es kilométerszelvényénél található Moson pihenőben tartották meg.

A rendőrök felhívták az utazók figyelmét az autópályákon és a pihenőhelyeken előforduló veszélyhelyzetekre. A közlekedők információkat kaphattak a gyorsforgalmi utakon előforduló trükkös módszerrel elkövetett bűncselekmények jellemzőiről, és azok megelőzésének lehetőségeiről. Munkatársaink a téma kapcsán többnyelvű információs füzetet adtak át a gépjárművezetőknek.

A kiadványban is olvasható tanácsok közül a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat ajánlja az úton lévők figyelmébe:

  • Értékeit ne hagyja szem előtt az autóban, pénzét, okmányait tartsa magánál!
  • A túl segítőkész idegenekkel legyen bizalmatlan! Autója központi zárjának használatával elkerülheti, hogy kívülről azt bárki felnyithassa.
  • A gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárja le az ajtókat!
  • Ha többen utaznak, valaki mindig maradjon a gépkocsinál!
  • Pihenésre nagy forgalmú, kellően megvilágított parkolót használjon!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!