Prevenció az M1-esen

Az autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán hívták fel a rendőrök és a polgárőrök az átutazók figyelmét a vagyon elleni bűncselekményekre, valamint azok megelőzési lehetőségeire.

Folytatódott az M1-es autópályán elkövetett trükkös lopások megelőzését célzó kampány. A megyei rendőr-főkapitányság prevenciós szakembere és a polgárőrség egyik munkatársa 2019. augusztus 22-én ezúttal a lébényi, illetve a hansági pihenőhelyeken megálló utazókat szólította meg. A programban a rendőrök a nyári turisztikai idény kapcsán, az autópályán elkövetett vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére hívták fel ismételten a magyar és a külföldi járművezetők figyelmét. A megszólított sofőröknek tájékoztatást adtak az autópályákon és a pihenőhelyeken előforduló veszélyhelyzetekről, valamint a gyorsforgalmi utakon előforduló trükkös módszerrel elkövetett bűncselekmények jellemzőiről, illetve azok megelőzésének lehetőségeiről. Munkatársaink a téma kapcsán többnyelvű információs füzetet adtak át a gépjárművezetőknek.

A kiadványban is olvasható tanácsok közül a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat ajánlja az úton lévők figyelmébe:

  • Értékeit ne hagyja szem előtt az autóban, pénzét, okmányait tartsa magánál!
  • A túl segítőkész idegenekkel legyen bizalmatlan! Autója központi zárjának használatával elkerülheti, hogy kívülről azt bárki felnyithassa.
  • A gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárja le az ajtókat!
  • Ha többen utaznak, valaki mindig maradjon a gépkocsinál!
  • Pihenésre nagy forgalmú, kellően megvilágított parkolót használjon!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!