Prevenció egy győri napközis táborban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa a szabadidő hasznos és biztonságos eltöltéséről beszélgetett a napközis táborban nyaraló gyerekekkel Győrben.

 

A megyei rendőr-főkapitányság prevencióval foglalkozó szakembere 2018. július 3-án a Győri Radnóti Miklós Általános Iskola nyári napközis táborában tartott bűnmegelőzési foglalkozást az ott tartózkodó gyerekeknek. Beszélgettek a jó és a rossz közötti különbségekről, a mindennapi élet szabályainak fontosságáról, azok betartásáról. A foglalkozáson a rendőr tanácsokkal látta el a fiatalokat arra vonatkozóan is, hogy felismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket, képesek legyenek azokra helyesen reagálni, valamint szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőrtől. Az iskolások izgatottan fogadták a prevenciós ismereteket megelevenítő kifesthető gipszfigurákat, színezőket és nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a bűnmegelőzési foglalkoztató füzetek kitöltésébe.

A nyári vakáció alatt nagyon fontos, hogy a gyermekeket felkészítsük a veszélyhelyzetek elkerülésére és kezelésére, ennek érdekében az alábbiakat tanácsoljuk:

  • Magabiztosan tudják szüleik nevét, telefonszámát, lakcímüket!
  • Idegenekben - még ha kedvesek is - ne bízzanak meg, velük ne menjenek sehová, még útbaigazítás céljából sem!
  • Fontos, hogy a gyermekek idegentől ne fogadjanak el semmit, még akkor sem, ha azt kedvesen kínálják részükre!
  • Mindig a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen keljen át az úttesten!
  • A gyalogos-átkelőhely előtt álljon meg, és mindig nézzen jobbra-balra-jobbra mielőtt a járdáról lelép!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!