Prevenciós előadás a prostitúció és az emberkereskedelem veszélyeiről

Győrszentivánon, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ adott otthont 2019. június 6-án, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében megrendezett Kiállok érted című rendezvénynek.

A program a Norvég Civil Támogatási Alap gondozásában indult el 2015-ben, a Névtelen Utak Alapítvány, a Bohócok a Láthatáron és a K. V. Társulat közreműködésével.

A rendezvény célja a Győr-Moson-Sopron megyei gyermekotthonok lakóinak és a velük foglalkozó szakemberek figyelmének felhívása a prostitúció és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire. A gyermekek számára drámafoglalkozás, a szakemberek részére kerekasztal beszélgetések nyújtottak lehetőséget a probléma mélyebb megismerésére, elemzésére.

A résztvevők, dr. Ambrus Zoltán rendőr alezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetőjének előadását követően, a Bohócok a Láthatáron színtársulat előadásában tekinthették meg, a Kiállok érted című darabot. A színdarab a szeretethiányról, a szegénységről és az ezekből fakadó kiszolgáltatottságról mesélt a gyermekotthonok lakóinak. A gyermekek a darab megtekintése után csoportfoglalkozás keretében beszélhették meg a színdarab tanulságait és az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeit.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei az alábbi tanácsokat adták a fiataloknak:

- Gyanakodj, ha egy külföldi munka hirdetésében „könnyű” vagy „erotikus” munkát ígérnek, nem elvárás sem a nyelvtudás, sem a szaktudás, vagy ha elérhetőségként csupán egy mobiltelefonszámot vagy jeligét adnak meg!

- Irataidat ne add át senkinek sem!

– Ha irataid, telefonod mégis elvették, fogva tartanak, vagy prostitúcióra kényszerítenek, minden körülmények között jogod van a segítséghez és a védelemhez. Még akkor is, ha akaratodon kívül kisebb bűncselekményekbe keveredtél, vagy ezekre kényszerítettek. Azonnal lépj kapcsolatba a rendőrséggel, vagy külföldön a magyar nagykövetséggel!

 

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!