Prevenciós előadás egy győri középiskolában

A biztonságos szórakozásról és a droghasználat veszélyeiről beszélgetett a Győri Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a fiatalokkal.

A Győri Rendőrkapitányság prevenciós szakembere bűnmegelőzési előadást tartott a győri Kossuth Lajos Szakközépiskolában 2018. szeptember 24-én délelőtt. A középiskolában szeptember utolsó hetében „Egészségnevelés hét” elnevezésű programsorozat vette kezdetét, ennek keretében kérték fel a rendőröket, hogy a nyitórendezvényen a biztonságos szórakozásról és a droghasználat veszélyeiről beszélgessenek a fiatalokkal. Az előadó a kisfilmekkel illusztrált beszámolóját követően válaszolt a középiskolások kérdéseire, illetve megtörtént eseményeken keresztül mutatta be a drogok egészségre és a társas kapcsolatokra ható romboló erejét, valamint szólt a kábítószer-használat jogi következményeiről is.

A prevenciós szakember többek között az alábbiakra hívta fel a fiatalkorúak figyelmét:

  • Tudj nemet mondani arra, ha barátaid alkohollal, vagy cigarettával kínálnak!
  • Nem attól lesz valaki felnőtt, ha legális vagy illegális drogokat fogyaszt.
  • A droghasználat során minden esetben kialakul a függőség a szerrel kapcsolatban, ezért a legjobb, ha nem is próbálod ki azokat.
  • A kínálásra mondj nemet és egyben javasolj egy másik lehetőséget a szabadidő hasznosabb eltöltésére!
  • A kábítószerrel kapcsolatos minden magatartást bünteti a törvény, a fogyasztásától kezdődően, a szerrel történő kereskedelemig.

1

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!