Prevencióval a tragédiák elkerüléséért

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a Magyar Közút Zrt-vel közös projektet indított el a 81-es számú főúton, a balesetek megelőzése érdekében.

Győr-Moson-Sopron megyében, a 81-es számú főúton, a megyehatár és Győr között több halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset is történt az elmúlt évben.  Ezekben a tragikus esetekben összesen 13 embertársunk vesztette életét, volt olyan baleset, amelyben egyszerre heten haltak meg. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Magyar Közúttal közös prevenciós programsorozatot kezdett el a tavalyi évben a balesetek megelőzése érdekében. Ennek eddig megvalósult program elemei az alábbiak voltak:

  • Elsőként egy több méteres transzparenset állítottak ki a tragédiák helyszínének közelébe, amely a sebességtúllépés veszélyeire hívja fel a közlekedők figyelmét.
  • Ezzel szinte egy időben „Előzni tilos!” táblát helyeztek ki, illetve záróvonal felfestésével igyekeztek rábírni az erre közlekedő gépjárművezetőket, a szabályoknak megfelelő, figyelmesebb vezetésre.
  • Az elmúlt hónapokban rendszeres sebesség-ellenőrzést végeztek a balesetekkel érintett útszakaszon.

A projekt következő eleme – a 90 km/h sebességhatárra figyelmeztető tábla - 2020. február 5-én délelőtt, a megjelent média képviselőinek jelenlétében került végleges helyére. Ennek a programelemnek a szerepe, hogy az adott sebességhatárt meghaladó gépkocsivezetőt, villogó fénnyel figyelmeztesse a szabályok betartására.

„…hogy mindenki hazaérjen!”


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!