Rendhagyó drogperevenciós óra Sopronban

A soproni rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere tartott előadást diákoknak.

Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy, a Lackner Kristóf Általános Iskola 8. évfolyamos tanulói figyelmét hívta fel a legális és illegális drogok rejtette veszélyekre 2019. június 13-án, a kapitányság épületében megrendezett rendhagyó drogpervenciós órán.

A legális drogokról szólva hangsúlyozta, hogy a fiatalok az alkohol és a dohányáruk mellett, a magas koffein tartalmú energiaitalok túlzott fogyasztásával is veszélyeztethetik egészségüket. Kevésbé ismert tény, ezért nyomatékosan hívta fel a figyelmet arra, hogy az energiaital is okozhat függőséget.

Az illegális drogokkal kapcsolatos jogszabályi háttér ismertetése során kiemelte a drogfogyasztás és az áldozattá válás összefüggéseit, valamint rámutatott arra is, hogy a szerhasználat okozta függőség további kriminális cselekmények elkövetésére is hajlamosít. A kábítószer megvásárláshoz szükséges pénz megszerzése érdekében a függő személy akár súlyosabb bűncselekményeket is elkövethet.

Az előadó végül az alábbi hasznos tanácsokkal látta el a fiatalokat:

  • Soha ne próbálják ki a különböző kábítószereket, tudatmódosító anyagokat, mert hatásuk kiszámíthatatlan, és könnyebben válhatnak áldozattá és elkövetővé is, emellett magában hordozza a függőség kialakulásának veszélyét!
  • Mindig olyan társasággal menjenek szórakozni, akiben megbíznak!
  • Ne hagyják őrizetlenül poharukat, nehogy valamilyen kábító hatású anyagot tegyenek bele!
  • Mondjanak nemet, ha valamilyen tiltott szerrel kínálják őket!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!